ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
& ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
Για αγορές άνω των 25€
στην Αττική

Hemovet για Σκύλους 60tabs

14.50
(με ΦΠΑ)
Σύντομη Περιγραφή:
Hemovet για σκύλους 60 δισκία Διατροφικό συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση της αναιμίας σε σκύλους Με σκοπό την καλύτερη απορρόφηση χρησιμοποιείται σίδηρος αίμης. Χαλκός για την ταχύτερη απορρόφηση σιδήρου και την παραγωγή ερυθροκυττάρων. Σύμπλεγμα βιταμινών Β και C, απαραίτητων στην...
e01826-hmv
 Διαθεσιμότητα:          Διαθέσιμο
+

Hemovet για σκύλους 60 δισκία

Διατροφικό συμπλήρωμα για την αντιμετώπιση της αναιμίας σε σκύλους

Με σκοπό την καλύτερη απορρόφηση χρησιμοποιείται σίδηρος αίμης.
Χαλκός για την ταχύτερη απορρόφηση σιδήρου και την παραγωγή ερυθροκυττάρων.
Σύμπλεγμα βιταμινών Β και C, απαραίτητων στην αιμοποίηση.
Για ευκολότερη χορήγηση μικρό μέγεθος δισκίου.
Τρόπος Δράσης

Η κύρια λειτουργία του σιδήρου στον οργανισμό είναι η παραγωγή αιμοσφαιρίνης και μυοσφαιρίνης, δύο πολύ σημαντικών ουσιών για τη μεταφορά οξυγόνου. Επίσης, ο σίδηρος έχει ζωτικό ρόλο στη λειτουργία αρκετών ενζύμων, όπως τα κυτοχρώματα. Το πιο σημαντικό αρνητικό αποτέλεσμα της έλλειψης σιδήρου είναι η αναιμία. Το περιεχόμενο του οργανικού σιδήρου με τη μορφή αίμης είναι η καλύτερα απορροφήσιμη μορφή σιδήρου με πολύ μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα σε σχέση με το μη-οργανικό σίδηρο.

Ο χαλκός που περιέχεται στο Hemovet της Vetexpert είναι συστατικό δύο ενζύμων, των φεροξειδασών, τα οποία έχουν την ιδιότητα να οξειδώνουν το σίδηρο σε μορφή που μπορεί να μεταφερθεί στον τόπο παραγωγής ερυθροκυττάρων. Ο ρόλος του χαλκού στην παραγωγή ερυθροκυττάρων επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στην περίπτωση έλλειψης χαλκού, η κινητοποίηση του σιδήρου από τα σημεία αποθήκευσης είναι ελλιπής με αποτέλεσμα τη μείωση παραγωγής ερυθροκυττάρων.

Η βιταμίνη Β6 (πυριδοξίνη) χρησιμοποιείται στον οργανισμό ως συνένζυμο σε φωσφορική μορφή. Η φωσφορική πυριδοξίνη είναι βασικό συνένζυμο στη διαδικασία παραγωγής της αίμης, του κύριου συστατικού της αιμοσφαιρίνης.

Το φολικό οξύ παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ερυθροκυττάρων, όμως για να εξασφαλιστεί αυτή η διαδικασία πρέπει να υπάρχει και επαρκής ποσότητα βιταμίνης Β12 (κοβαλαμίνης). Ανεπάρκεια αυτών των 2 βιταμινών προκαλεί επιδείνωση της παραγωγής DNA στα ταχέως αναπτυσσόμενα κύτταρα του μυελού των οστών με αποτέλεσμα την παραγωγή μεγάλων ανώριμων ερυθροκυττάρων με ανεπαρκή ποσότητα αιμοσφαιρίνης.

Σε ποιές περιπτώσεις χορηγείτε το Hemovet:

Σε σκύλους με χαμηλό αιματοκρίτη.
Σαν συμπλήρωμα σε διατροφή σκύλου με αναιμία.
Όταν χρειάζεται ένας σκύλος σίδηρο.
Παρόλα αυτά ο κτηνίατρος σας είναι ο αρμοδιότερος για να σας ενημερώσει για όποιο πρόβλημα έχει το ζώο σας και πως θα το αντιμετωπίσετε.

Δοσολογία

1 Δισκίο (Ταμπλέτα) ανά 10 κιλά σωματικού βάρους.

*Η αναφερόμενη δόση είναι ενδεικτική. Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιος για τη δόση και το διάστημα χορήγησης είναι ο κτηνίατρος σας που γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες του δικού σας ζώου (π.χ. αλλεργικό ζώο, σωματική διάπλαση, λήψη άλλων φαρμάκων ή κλινικών διαιτών κ.λ.π.).

Συστατικά Hemovet 67mg mg/Δισκίο

Σίδηρος αίμης 30 mg

Χαλκός (χηλικός) 6 mg

Βιταμίνη C 30 mg

Βιταμίνη B6 600 μg

Βιταμίνη B12 5 μg

Φολικό οξύ 30 μg

Παρενέργειες

Το προϊόν έχει χρησιμοποιηθεί σε ζώα με δόσεις πολύ υψηλότερες από τις προτεινόμενες και δεν έχει παρατηρηθεί καμία παρενέργεια. Παρ` όλα αυτά, ο σίδηρος είναι ένα μέταλλο «βαρύ» για τον οργανισμό. Κάποια ζώα δεν ανταποκρίνονται καλά στη χορήγηση σιδήρου και μπορεί να παρατηρηθεί έμετος ή δυσκοιλιότητα.

Πάθηση:
  • ΑΝΑΙΜΙΑ
cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing