ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955 - KIN : 6948481157

Ευθανασία, το τελευταίο αντίο

Posted by   ePets Pet Shop
06/06/2024
0
Ευθανασία, το τελευταίο αντίο

Η ευθανασία ενός κατοικιδίου είναι μια δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη απόφαση, πιστέψτε με, είναι. Ομως, ειναι η υπέρτατη δύναμη που παίρνεις για να ανακουφίσεις το ζωάκι που αγαπάς τόσο. Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου:

Τι να Κάνετε Πριν την Ευθανασία
Συζητήστε με τον κτηνίατρό σας:

Μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για την κατάσταση του κατοικιδίου σας και τις επιλογές σας. Ο κτηνίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την ποιότητα ζωής του κατοικιδίου σας και να σας δώσει συμβουλές για το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για ευθανασία.
Προετοιμασία:

Αποφασίστε πού θέλετε να γίνει η διαδικασία (στο σπίτι σας ή στην κλινική).
Σκεφτείτε αν θέλετε να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Θεωρούμε οτι πρεπει να ειστε, γιατι ετσι φευγει με ηρεμία το ζωάκι σας, μυριζοντας σας, ακουγοντάς σας. Σημαντικο ειναι ομως να κρατησετε οσο το δυνατον περισσοτερο την λυπη σας ετσι ωστε να μην στερεσσαρεται και το ζωο. Μιλήστε του, τραγουδηστε του και μεινετε ήρεμοι.
Συζητήστε με την οικογένειά σας για να βεβαιωθείτε ότι όλοι είναι ενήμεροι και συμφωνούν με την απόφαση.
Κατά τη Διάρκεια της Διαδικασίας
Παρών ή Απών:

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα είστε παρόντες κατά τη διάρκεια της ευθανασίας ή αν προτιμάτε να περιμένετε έξω. Αυτό είναι μια προσωπική απόφαση και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.
Η Διαδικασία:

Ο κτηνίατρος θα χορηγήσει ένα ηρεμιστικό στο κατοικίδιο για να το ηρεμήσει.
Μετά από αυτό, θα χορηγήσει ένα φάρμακο που σταματά την καρδιά. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και γρήγορη.
Μετά την Ευθανασία
Αντιμετώπιση της Θλίψης:

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε θλίψη και να πενθείτε για την απώλεια του κατοικιδίου σας. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να θρηνήσετε.
Μιλήστε με φίλους ή οικογένεια για τα συναισθήματά σας. Μπορεί επίσης να βρείτε υποστήριξη σε διαδικτυακές κοινότητες ή ομάδες πένθους για κατοικίδια.
Μνήμη του Κατοικιδίου:

Κρατήστε αναμνήσεις, όπως φωτογραφίες, για να θυμάστε τις καλές στιγμές που περάσατε μαζί.
Επιλογές για το Σώμα:
Συζητήστε με τον κτηνίατρο σας τις επιλογές για το σώμα του κατοικίδιού, όπως η ταφή ή η αποτέφρωση.

Είναι μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που μπορεί να πάρει κανείς, αλλά κάποιες φορές είναι και η πιο συμπονετική.
Να ξέρετε ότι νιώθετε, είναι απολύτως φυσιολογικό, και για το πριν και για το μετα. Ο πόνος και η θλίψει, μπορεί να την καταλάβει μόνο όποιος έχει ζήσει με ζώα.
Όταν τα ζώα μας τα έχουμε και τα βλέπουμε σαν τα αιώνια μας παιδιά, πάντα με χαμόγελο, φροντίδα και θαλπωρή, μας φαίνεται τραγικό να πάρουμε αυτήν την δύσκολη απόφαση. Πάντα ελπίζω στο τέλος, να μπορούν να ''φύγουν μόνα τους'', στο μαξιλαράκι τους, με ηρεμία και όχι να χρειάζεται να πάρουμε εμείς την απόφαση. Γιαυτο λέω, είναι η τελευταία πράξη αγάπης μας προς αυτά. Άλλωστε, η αγάπη είναι κάτι που πρέπει να δίνουμε απλόχερα και τα ζώα αξίζουν, ΜΟΝΟ αυτό. Απτή στιγμή που γεννιούνται μέχρι την στιγμή που θα κλείσουν τα μάτια τους.
Αν χρειάζεστε περαιτέρω υποστήριξη ή συμβουλές, μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για την γνώμη μας ή την εμπειρία μας, ίσως έτσι, παρηγορηθείτε και να μην νιώσετε τόσο μόνοι σας.
2130555955 ή γράτε μας στο info@epets.gr ή inbox στο
instagram: epets_pet_shop





Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέα δημοσίευση

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing