ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955 - KIN : 6948481157

Πως μπορώ να βοηθήσω τα κατοικίδια μου με την ζέστη

Posted by   ePets Pet Shop
04/06/2024
Υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία για την ζέστη καθε καλοκαίρι, αλλα κάθε χρόνο εντύνεται με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της θερμοκρασίας.
Αυτο φυσικα επηρεάζει όλους μας, πόσο μάλλον τα κατοικίδια μας που εξαρτόνται απο εμας για τα παντα.
Πέρα λοιπόν απο αυτο που ηδη γνωριζουμε, air condition, ανεμιστήρες κτλ, ακολουθούν μερικές συμβουλές για να βοηθήσετε τα κατοικίδιά σου να αντιμετωπίσουν τη ζέστη:

Συμβουλές για τον Σκύλο
Πρόσβαση σε νερό: Βεβαιώσου ότι ο σκύλος σου έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και δροσερό νερό.
Σκιά: Εξασφάλισε ότι έχει έναν σκιερό χώρο όπου μπορεί να ξεκουράζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Δροσερά σημεία: Δώσε του πρόσβαση σε δροσερά σημεία, όπως πλακάκια ή ακόμα και ένα δροσερό, υγρό πανί. Υπαρχουν βέβαια και ειδικά στρώματα δροσίας και μπαντάνες δροσίας που μπορείτε να τα βρείτε στο epets@co: https://epets.gr/skilos/rouxa-skylon/imac-badana-psixis-gia-skylous.html
Περιορισμός άσκησης: Μείωσε την ένταση και τη διάρκεια των περιπάτων κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας. Προτίμησε τις πρωινές ή βραδινές ώρες.
Πρόσβαση σε νερό: Βεβαιώσου ότι η γάτα σου έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο και δροσερό νερό.
Σκιά και δροσερά μέρη: Παρομοίως με τον σκύλο, βεβαιώσου ότι η γάτα σου έχει σημεία με σκιά και δροσερά μέρη όπου μπορεί να ξαπλώσει.
Αερισμός: Κράτα το σπίτι καλά αεριζόμενο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανεμιστήρες ή κλιματισμό για να διατηρήσεις την θερμοκρασία χαμηλή αλλα προσοχή να μην εκτίθεται ακριβώς πάνω στο σώμα του ζώου.
Πάγος: Μπορείς να τοποθετήσεις μερικά παγάκια στο νερό της για να το διατηρήσεις δροσερό περισσότερο.

Γενικές Συμβουλές
Παρακολούθηση της θερμοκρασίας: Παρακολούθησε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και προσπάθησε να κρατάς τα κατοικίδιά σου σε δροσερό περιβάλλον.
Σημάδια θερμοπληξίας: Να είσαι προσεκτικός για σημάδια θερμοπληξίας, όπως βαριά αναπνοή, λήθαργος, υπερβολική σιελόρροια ή ακόμα και εμετό. Αν παρατηρήσεις κάτι τέτοιο, αναζήτησε άμεσα κτηνιατρική βοήθεια.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να βοηθήσεις τα κατοικίδιά σου να αισθάνονται πιο άνετα κατά τη διάρκεια των ζεστών ημερών.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing