ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Αγορά σκύλου ή γάτας από pet shop, online ή μέσω διαφημίσεων

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
17/10/2017
Αγορά σκύλου ή γάτας από pet shop
Γνωρίζατε ότι χιλιάδες σκύλοι και γάτες περνούν όλη τη ζωή τους σε μικρά βρώμικα κλουβιά, ζώντας σε απάνθρωπες συνθήκες με μοναδικό σκοπό την αναπαραγωγή, ξανά και ξανά, για τη δημιουργία κουταβιών και γατών που πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων ή αγοράς μέσω internet;
Αυτά τα σκυλιά και γάτες είναι ζώα που χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής για αυτές τις αλυσίδες καταστημάτων pet shop.

Δυστυχώς, οι ονομαζόμενες φάρμες μαζικής παραγωγης Puppy Mills , παρά την πρόσφατη πρόοδο της νομοθεσίας για την καλή διαβίωση των ζώων εξακολουθούν να «επιτρέπονται» για μεγάλες εμπορικές εγκαταστάσεις εκτροφής.

Εκτός από τα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και τις διαβαθμισμένες διαφημίσεις, οι ιστότοποι και οι διαδικτυακοί χώροι με διαβάθμιση είναι μεταξύ των νεότερων τρόπων με τους οποίους τα κουτάβια-κατοικίδια ζώα, πωλούνται σε αφελείς πελάτες. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζετε με ποιον έχετε να κάνετε πραγματικά με το να δείτε ένα website ή μιλώντας με κάποιον στο τηλέφωνο.
Πολλοί ιστότοποι έχουν δημιουργηθεί για να μοιάζουν με καλαίσθητες κατοικίες, που μέσα εκεί εκτρέφονται ζώα σε "περιβάλλον στο σπίτι", παρουσιάζοντας φωτογραφίες κουταβιών σε καναπέδες ή με παιδιά και καταστήματα κατοικίδιων ζώων, και η ενημέρωση που δίνουν προς τους πελάτες είναι πως "τα ζώα τους δεν προέρχονται από puppy mills".
Προσοχή! Κάτι τέτοια site δεν είναι σε καμία περίπτωση εγγυημένα και είναι πιθανό έως βέβαιο ότι θα εξαπατηθείτε!

Μια άλλη παγίδα που μπορείτε να αποφύγετε, είναι να σκεφτείτε πως αγοράζοντας ένα ζώο στο διαδίκτυο ή σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, ότι σώζετε μια «ζωούλα» και πως αν δεν το πάρετε εσείς θα βρεθεί κάποιος άλλος να το αγοράσει, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργείτε χώρο για ένα άλλο ζώο, σκυλάκι ή γατάκι.

Παράλληλα, χωρίς να το θέλετε, υποστηρίζετε και ενθαρρύνετε μια βιομηχανία που βασίζεται στην εκμετάλλευση αυτή δημιουργώντας μεγάλες αλυσίδες pet shop παγκοσμίως. Ο μόνος τρόπος για να τερματίσετε την μαζική αναπαραγωγή κουταβιών ή άλλων κατοικίδιων ζώων, είναι να σταματήσετε να τις υποστηρίζετε αγοράζοντας τόσο τα προϊόντα τους όσο φυσικά και τα κατοικίδια ζώα που έχουν στις είτε στις βιτρίνες τους είτε στα online pet shop τους!

Για εσάς όμως που θέλετε ένα κατοικίδιο εμείς εδώ στο ePets, σας προτείνουμε τα ακολουθα:

1.Η υιοθέτηση είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση
Με την υιοθεσία του κατοικίδιου ζώου σας από ένα καταφύγιο ζώων ή μια ομάδα διάσωσης, εξασφαλίζετε ότι δεν υποστηρίζετε τις φάρμες μαζικής παραγωγής (puppy mills) κουταβιών ή γατών και συμβάλλετε στη μείωση του υπερπληθυσμού των κατοικίδιων ζώων. Επίσης δίνετε ένα σπίτι σε ένα άστεγο ζώο που το έχει πραγματικά ανάγκη.

2. Από την ομάδα του ePets
Μπορείτε εκτός από την ομάδα του ePets, που προσπαθούμε να σας βρούμε ότι ζητάτε σε συνεργασία με εκτροφείς ή μέσο πελατών μας που έχουν αναρτήσει αγγελίες ανά καιρούς, να σας φέρουμε σε επαφή με διάφορα φιλοζωικά σωματεία.

3.Μια ομάδα διάσωσης ρατσών σκύλου ή γάτας
Αν δεν βρείτε τη συγκεκριμένη φυλή ή ζώο που θέλετε σε ένα καταφύγιο, μπορείτε να αναζητήσετε μια ομάδα διάσωσης για την αναζήτησή σας αναζητώντας στην Google (πληκτρολογήστε την πόλη σας, τη φυλή που θέλετε και τη λέξη "υιοθεσια").

4.Υπεύθυνοι δηλωμένοι εκτροφείς δηλωμένοι στον ΚΟΕ (Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος)
Εάν η υιοθεσία από καταφύγιο ή από έναν φίλο, δεν είναι επιλογή και αποφασίζετε να αγοράσετε από έναν εκτροφέα, είναι σημαντικό να κάνετε σοβαρή έρευνα. Καλό είναι να ενημερωθείτε για την ράτσα σκύλου ή γάτας που προτιμάτε και κατόπιν να επισκεφτείτε τα ανάλογα εκτροφεία.

Οι υπεύθυνοι εκτροφείς δεν θα εκτρέφουν περισσότερες από μία ή δύο ράτσες συγκεκριμένου είδους, θα έχουν μικρό αριθμό ζώων, θα απαιτούν μεγάλη προσοχή από εσάς όταν θα βλέπετε τα ζωάκια τους, και θα διεξάγουν εκτενή εξέταση των πιθανών αγοραστών των ζώων τους.
Επιπλέον, οι υπεύθυνοι εκτροφείς θεωρούν τα ζώα ως κατοικίδια ζώα τους και όχι ως προϊόντα πώλησης και επιθυμούν όλα τα ζώα τους να ζήσουν σε ένα ζεστό περιβάλλον στο σπίτι, και όχι σε ταράτσες, κήπους ή πιλοτές πολυκατοικιών.


5.Το καταφύγιο ζώων σας
Τα καταφύγια ή οι ομάδες διάσωσης έχουν μια μεγάλη ποικιλία από καταπληκτικά κατοικίδια ζώα που περιμένουν ένα αγαπημένο και ζεστό σπίτι. Οι οργανισμοί αυτοί ελέγχουν τα ζώα τους για προβλήματα υγείας, ιδιοσυγκρασίας και συμπεριφοράς. Επίσης, ξέρατε ότι το 25 τοις εκατό των σκύλων και των γατών στα καταφύγια είναι «καθαρόαιμα»;

Γνωστά καταφύγια-οργανισμοί που ίσως βοηθήσουν αλλά που σίγουρα θα βοηθήσετε και εσείς:

SΑVE A STRAY
KAZ
DOGSVOICE
FAZZOO
ANIMAL REFUGE
NINE LIVES GREECE
ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ελπίζουμε να σας ανοίξαμε λίγο τα μάτια και να γλυκάναμε τις καρδιές σας θέλοντας μόνο να είμαστε οι απροστάτευτες φωνές των ζώων.

www.epets.gr
www.bewolfdogtraining.gr

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing