ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Δυσπλασία Ισχίου στον Σκύλο

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
20/02/2023
Δυσπλασία Ισχίου στον Σκύλο

-Τι είναι η δυσπλασία του ισχίου στο σκύλο?

Η δυσπλασία του ισχίου είναι μια σοβαρή και συχνή πάθηση που αφορά το ισχίο του σκύλου. Αυτή η πάθηση αποτελείται από μια αστάθεια του αρθρώματος του ισχίου, καθώς και μια ανωμαλία στην ανάπτυξη του αρθρώματος.

Η δυσπλασία του ισχίου μπορεί να προκαλέσει πόνο, καθώς και προβλήματα με την κίνηση του σκύλου. Συνήθως επηρεάζει μεγάλους σκύλους, όπως οι Γερμανικοί Ποιμενικοί, τα Ροτβάιλερ, τα Λαμπραντόρ και τα Σιβηριανοί Χασκί.

Η διάγνωση γίνεται με βάση την κλινική εξέταση του σκύλου και συνήθως επιβεβαιώνεται με τη χρήση ακτινογραφιών. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, φυσιοθεραπεία ή ακόμα και χρήση φαρμάκων για την ανακούφιση του πόνου.

-Μπορούμε να κάνουμε κάτι ώστε να αποφύγουμε την δυσπλασία  του ισχίου στο σκύλο?

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης δυσπλασίας του ισχίου στον σκύλο, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την πρόληψη της πάθησης.

Κάποια από τα πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν είναι:

  1. Αποφυγή υπερβολικής ανάπτυξης και βάρους του σκύλου. Η υπερβολική σίτιση κατά την διάρκεια της κουναβίσιας περιόδου, μπορεί να συμβάλει στην πιθανότητα εμφάνισης της       δυσπλασίας του ισχίου σε μεγαλύτερη ηλικία. Αυτό συμβαίνει διότι λόγο της αύξησης του σωματικού βάρους έχουμε επιβάρυνση στις αρθρώσεις του σκύλου.
  2. Παροχή στον σκύλο κατάλληλης διατροφής με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να καλύπτονται όλες οι διατροφικές του ανάγκες στο μέγιστο.
  3. Προσοχή στον τρόπο περπατήματος-τρεξίματος του σκύλου στην κουναβίσια του περίοδο, αποφεύγοντας τα πλακάκια και τα μάρμαρα μέσα στο σπίτι μας. Επίσης δεν είναι σωστό να ανεβοκατεβαίνουν σκαλιά μέχρι 5 μηνών.
  4. Αποφυγή υπερβολικής άσκησης, κυρίως σε μικρότερη ηλικία, και αποφεύγοντας τα άσκοπα άλματα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα μέτρα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της δυσπλασίας του ισχίου, αλλά δεν είναι εγγυημένα να την αποφυγή της ασθένειας.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing