ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Ελλάδα και Φιλοζωία

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
13/12/2018
Η Ελλάδα μας έχει μια ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά την φιλοζωία
Η Ελλάδα μας έχει μια ιδιαιτερότητα σε ότι αφορά την φιλοζωία

Υπάρχουν τα άτομα που φροντίζουν και αγαπούν τις γάτες, υπάρχουν οι «κυνόφιλοι» που αγαπούν μόνο τους σκύλους και υπάρχουν και οι άνθρωποι που προτιμούν ένα από τα δυο είδη και απεχθάνονται το άλλο.
Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που αγαπούν και τα δυο είδη (σκύλο και γάτα), αλλά δεν συμπαθούν τους ανθρώπους που δεν «αγαπούν» τα ζώα.

Αυτό όμως που θα πρέπει να γίνει κατανοητό στα πλαίσια του πολιτισμένου κόσμου που ζούμε, είναι ότι όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συμπνέουν. Ο «πολιτισμένος» άνθρωπος δεν θα πρέπει να έχει το ένα ή το άλλο χαρακτηριστικό, αλλά θα πρέπει να διακατέχεται από σεβασμό προς όλα τα είδη. Εδώ θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η αλήθεια για άλλη μια φορά βρίσκεται στην μέση. Επίσης να μην ξεχνάμε πως όταν ένας συνάνθρωπός μας δεν έχει μάθει με ζώα, θα πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστό από εμάς.
Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να έχουμε σκοπό να τον μάθουμε «πιεστικά» να είναι με ζώα, απλώς θα πρέπει μέσα από τις πράξεις μας να του δείξουμε ότι υπάρχει και ένας άλλος πολύ όμορφος κόσμος παράλληλα με τον δικό του.

Στην «πραγματική ζωή» βέβαια όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας! Εδώ παραδείγματος χάριν, στο ePets, είμαστε μια ομάδα ατόμων που ο καθένας μας τρέφει διαφορετικές αδυναμίες. Άλλος έχει αδυναμία στις γάτες άλλος περισσότερο στους σκύλους. Στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος μας έχουμε στεγάσει 3 πανέμορφες γατούλες. Τα πιατάκια τους είναι πεντακάθαρα, οι ιδίες είναι φροντισμένες από εμάς και η γενικότερη εικόνα είναι μιας πολύ περιποιημένης και καθαρής κατοικίας. Οι περαστικοί είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και ίσως παίρνουν και λίγο έμπνευση για το πώς θα έπρεπε να έχουμε τις εξωτερικές γατούλες μας όλοι.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός μας είναι, όπως και στην Εκπαίδευση Σκύλων που κάνουμε σε οικογένειες με σκυλάκια, εκτός από τις εντολές εκπαίδευσης να «περάσουμε» μια έννοια πολιτισμού και υπευθυνότητας για να γίνει ακόμα καλύτερος ο κόσμος μας.

Καταλήγοντας αν θέλουμε να λεγόμαστε φιλόζωοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε προς όλα τα αδέσποτα ζώα παρά τις αδυναμίες μας φροντίζοντας τα αν μας δοθεί η ευκαιρία σωστά και υπεύθυνα.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing