ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Επεξήγηση Συστατικών και σημασία τους στην ζωή του κατοικίδιου μας

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
22/09/2017
επεξήγηση συστατικών και σημασία τους στην ζωή του κατοικίδιου μας

Το ρητό "είμαστε ότι τρώμε"νομίζω ότι το ξέρουμε όλοι μας.Ευτυχώς στα κατοικίδια μας η τροφή έχει άμεση επίδραση στο σώμα τους και στην διάθεση τους κάτι που θα πρέπει να γίνεται άμεσα αντιληπτό από τους ανθρώπους.

Μια κακή διάθεση, ένας εμετός, διάρροια, θαμπό τρίχωμα ή δερματικές αλλεργίες είναι όλα φαινόμενα μιας κακής ή λάθος επιλογής τροφής για το κατοικίδιό μας.Τα παραπάνω είναι τα εύκολα, τα γρήγορα και τα αποτελεσματικά αντιμετωπίσιμα συμπτώματα. Τι γίνεται όμως όταν η τροφή του ζώου μας δεν παρουσιάζει τίποτα από τα παραπάνω για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξαφνικά μετά από κάποια χρόνια μας εμφανίζονται διαφόρων ειδών σοβαρές ασθένειες που έχουν να κάνουν με το ουροποιητικό ή το υπατικό τους σύστημα;

Εδώ ερχόμαστε να συμβουλεύσουμε και να ρίξουμε λίγο φως στο θέμα '' Επεξήγηση Συστατικών και σημασία τους στην ζωή του κατοικίδιου μας''.

Η λογική που θα ακολουθήσουμε θα έχει απλά μονοπάτια για να είναι κατανοητή από όλους.

Θα σταθούμε στην λογική του τι θα έπρεπε να τρώει ο σκύλος ή η γάτα μας από την προγενέστερη φύση τους και έπειτα καλό θα είναι να αναρωτηθούμε αν αξίζει και που θα πρέπει να δίνουμε τα χρήματα μας ώστε να έχουμε την μεγίστη ''φυσική υγεία'' του ζώου μας, που είναι και το ζητούμενο.

Οι τροφές των συγκεκριμένων κατοικίδιων αν και διαφέρουν σε ορισμένα σημεία θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι κατά κύριο λόγο θα έπρεπε να αποτελούνται από κρέας.

Αυτό δεν είναι κάτι που το υποστηρίζει κάποιος τρίτος αλλά η ίδια τους η φύση. Φρόνιμο λοιπόν μάλλον θα ήταν όταν εφοδιάζεστε με μια τροφή να κοιτάτε πάντα τα περιεχόμενα της και να ακολουθείτε την λογική του 1ου-2ου-3ου συστατικού που θα σας μαρτυρήσουν την ποσοστιαία περιεκτικότητα τους σε κρέας. Το πρώτο συστατικό θα "πρέπει" να είναι το περισσότερο αναλογικά (σύσταση 100%) το δεύτερο το αμέσως λιγότερο, φτάνοντας στο τελευταίο που μπορεί να είναι και 1%. Εδώ υπάρχει ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξετε. Αν το πρώτο συστατικό μιας εταιρίας ας πούμε είναι το "κοτόπουλο" τότε αυτό εμπεριέχει μέσα του και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υγρασίας.Αν η υγρασία απομακρυνθεί, όπως είναι και το λογικό σε μια ξηρά τροφή, τότε αυτό που θα μείνει δεν ξέρουμε τι ποσοστό κατέχει ανάμεσα στα υπόλοιπα συστατικά. Αν και το 2ο συστατικό είναι κρέας τότε τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται καλύτερα μιας και η άθροισή τους θα μας δώσει μια μεγαλύτερη τιμή προϊόντων κρέατος μέσα στην τροφή. Αυτό που επιθυμούμε είναι το πρώτο και το δεύτερο συστατικό να αποτελούνται από από προϊόν κρέατος και άρα ποσοστιαία να είναι το περισσότερα μέσα στην τροφή μας.

Τροφές που ξεκινούν με καλαμπόκι, ρύζι σόγια ή παράγωγα τους αντιλαμβάνεστε πως δεν είναι ότι καλύτερο σε σύσταση γιατί ακόμα και 4ο συστατικό να είναι το κρέας πολύ δύσκολα θα καταλαμβάνει μεγάλη ποσότητα μέσα στο σύνολο των περιεχομένων.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε πως οι γάτες και οι σκύλοι μας είναι σαρκοφάγα ζώα και πως η βασική τροφή τους θα πρέπει να αποτελείται από προϊόντα κρέατος σε μεγαλύτερες ποσότητες από οτιδήποτε άλλο.

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να σημειώσουμε είναι η αναφορά του ποσοστού ΠΡΩΤΕΐΝΗΣ στις συγκεκριμένες τροφές. Πολλοί κατασκευαστές γράφουν επάνω στις συσκευασίες τους πχ. ''29% Πρωτεΐνη''. Αυτό το στοιχείο από μόνο τους θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν σημαίνει τίποτα. Η πρωτεΐνη υπάρχει σε ένα τεράστιο ποσοστό τροφών. Αν μια τροφή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτική πρωτεΐνη, τότε ο σκύλος μας θα είναι πολύ πιο δύσκολο να την μεταβολίσει από ότι μια ζωικής προέλευσης πρωτεΐνη που υπάρχει στο κρέας.Το στομάχι των συγκεκριμένων ζώων δεν διαθέτει τα κατάλληλα ''πεπτικά ένζυμα'' για να μεταβολίζει πχ. το ρύζι,το καλαμπόκι ή την σόγια.

Προσπαθήστε λοιπόν, στα πλαίσια του δυνατού, να επιλέγετε τροφές με κύριο συστατικό τα προϊόντα κρέατος.

Παρακάτω σας αναφέρουμε τα πιο γνωστά συστατικά και την σημασία τους στην ζωή των κατοικίδιων μας.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Ίσως η συνηθέστερη πηγή πρωτεΐνης στις τροφές των κατοικίδιων μας. Το κοτόπουλο θεωρείται μια εξαιρετικά εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης.

ΨΑΡΙ

Αναλόγως του τύπου του αποτελεί πηγή λιπαρών οξέων Ωμεγα-3 & 6, και παρέχει στο κατοικίδιο μας μια εξαιρετικής ποιότητας πηγή πρωτεΐνης.

ΣΟΛΟΜΟΣ

Υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για δυνατό ανοσοποιητικό και λαμπερό τρίχωμα.

ΑΡΝΙ

Υψηλής πεπτικότητας πηγή πρωτεϊνών, με υπο-αλλεργική δράση, που παρέχει σημαντικά αμινοξέα για την ανάπτυξη και την διατήρηση του μυϊκού συστήματος.

ΑΥΓΟ

Εξαιρετικής ποιότητας πηγή πρωτεΐνης με μεγάλο δείκτη απορροφητικότητας από τον οργανισμό.

ΡΥΖΙ

Ποιοτική πηγή υδατανθράκων.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Οι καινούργιες τροφές σκύλων ολοένα και περισσότερο περιέχουν στις τροφές τους ντομάτες. Η ντομάτα έχει μοναδικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πηγή πολλών βιταμινών.

ΦΥΚΙΑ

Επιλέγονται στις τροφές των κατοικίδιων μας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Αποτελούν πηγή ιχνοστοιχείων που ενισχύουν την κυτταρική λειτουργία και προφυλάσσουν από λοιμώξεις.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

Προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην διατήρηση της εντερικής χλωρίδας και στην ενίσχυση της απορροφητικότητας των θρεπτικών ουσιών από τον οργανισμό.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

Δρουν καταλυτικά στις περισσότερες χημικές αντιδράσεις του οργανισμού με σκοπό την βελτίωση συγκεκριμένων ενεργειών.

ΧΟΝΔΡΟΙΤΙΝΗ & ΓΛΟΥΚΟΖΑΜΙΝΗ

Η Γλουκοζαμίνη είναι ουσία απαραίτητη για την παραγωγή του συνδετικού ιστού στον οργανισμό. Είναι υπεύθυνη για την κινητοποίηση της παρασκευής ουσιών που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των αρθρώσεων, αλλά και για τη διαδικασία επιδιόρθωσής τους.

Η Χονδροιτίνη είναι μια φυσική ουσία που συμβάλλει στη διοχέτευση νερού και θρεπτικών συστατικών στον χόνδρο, διατηρώντας τον σπογγώδη και υγιή.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι, ουσίες που υπάρχουν φυσιολογικά στον οργανισμό (θειϊκή γλυκοζαμίνη, θειϊκή χονδροϊτίνη) λιπαίνουν τις αρθρώσεις, αναγεννούν τον αρθρικό χόνδρο με φυσικό τρόπο και βοηθούν στην καλή λειτουργία των αρθρώσεων. Τελικά, σταδιακά ανακουφίζουν από τον πόνο και τη φλεγμονή, αποκαθιστούν την κινητικότητα της άρθρωσης και προφυλάσσουν το χόνδρο από τη φθορά, ενισχύοντας την αποκατάστασή του.

ΒΟΤΑΝΑ

Η σημασία των βοτάνων στην ζωή μας είναι γνωστή και αναγνωρισμένη. Η ίδια λογική ισχύει και στον κόσμο των κατοικίδιων μας. Όταν αναγνωρίσετε ένα βότανο στα συστατικά μιας τροφής το πιθανότερο είναι να συντελεί στην καλύτερη λειτουργία ενός οργάνου τους πχ. Καρδιά, έντερο, μυς, κτλ

ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη και στον οργανισμό των ζώων. Μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη μείωση της χοληστερόλης, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση της απώλειας οστικής μάζας, στην απώλεια βάρους, στην αύξηση της ανοσίας και στην καταπολέμηση του καρκίνου.

Επίσης είναι πλούσιος σε λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 που όπως γνωρίζουμε είναι το κλειδί για την καταπολέμηση των φλεγμονών. Ο λιναρόσπορος είναι η καλύτερη πηγή του φυτικού ω-3 που ονομάζεται α-λινολενικό οξύ (ALA).

ΩΜΕΓΑ-3 & ΩΜΕΓΑ-6 λιπαρά οξέα

Τα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 λιπαρά οξέα είναι δύο τύποι λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητοι για την δομή της κυτταρικής μεμβράνης και τη λειτουργία των κυττάρων.

Χρειάζονται κατά την διάρκεια της κύησης, δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και χαρίζουν δυνατό και λαμπερό τρίχωμα.

Είναι απαραίτητα στα κατοικίδια με αλλεργίες και με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος.

Πηγές Ωμέγα-3

Σκουμπρί, Ρέγγα, Σολομός, Σαρδέλες, Τόνος, Πέστροφα, Οξύρρυγχος, Γαύρος, Μαρίδα, Λιναρόσπορος

Πηγές Ωμέγα-6

Έλαιο canola, Αραβοσιτέλαιο, Ελαιόλαδο, Το έλαιο Borage, Το έλαιο νυχτολούλουδου, Λιναρόσπορος

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing