ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Γιατί Fish4Dogs για τα κουτάβια μας

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
16/11/2018
fish4dogs puppies blog

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!
Η επιλογή μιας σωστής διατροφής ξηράς τροφής για το κουτάβι μας είναι ίσως από τις σημαντικότερες επιλογές που θα κάνουμε για
την σωστή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του σκύλου μας.

Όλα τα κουτάβια δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό. Για παράδειγμα, το Great Dane θα φτάσει στην πλήρη ωριμότητα σε 12 μήνες ενώ ένα Terrier αυτό θα το κάνει σε περίπου 6 μήνες.
Κατά τη διάρκεια των πρώτων 2 – 3 μηνών της ζωής των κουταβιών, η διατροφή τους παίζει σημαντικό ρόλο και προσδιορίζει την καλή κατάσταστη της υγείας τους και την ευζωία τους στο μέλλον. Αυτή λοιπόν την πρώτη περίοδο της ζωής τους, εκατομμύρια δέσμες νευρώνων μορφοποιούνται και επεκτείνονται, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται και ενδυναμώνονται τα οστά και οι μύες σε ταχείς ρυθμούς.

Όλες αυτές οι διαδικασίες απαιτούν στη διατροφή προσεκτικά ισορροπημένα επίπεδα αμινοξέων, λιπαρών οξέων, βιταμινών και μετάλλων που να λειτουργούν σε πλήρη και σωστή ισορροπία και πρέπει να έχουμε υπ΄όψη μας ότι όποιες ελλείψεις στη διατροφή των κουταβιών αυτό το διάστημα μπορεί να είναι καταστροφικές. Επομένως είναι ουσιώδες να επιλέγουμε την τροφή για το κουτάβι μας πολύ προσεκτικά, διαλέγοντας μια τροφή που να περιέχει εύπεπτες πρωτεΐνες όπως το ψάρι και μια καλή σειρά λιπαρών οξέων, όπως τα EPA & DHA των Ωμέγα-3 που βρίσκονται επίσης στα ψάρια.

Οι καλές και ισορροπημένες πρωτεΐνες είναι εύπεπτες και διασπώνται σε αμινοξέα και δομικά στοιχεία, που στη συνέχεια μεταφέρονται σε όλο το σώμα και σε στοχευμένες περιοχές. Γύρω από το σκελετό δημιουργούν μυϊκούς ιστούς, στο αίμα και στο συκώτι σχηματίζουν ζωτικά ένζυμα και στον εγκέφαλο διασφαλίζουν την υγιή ανάπτυξη των ορμονών και των αισθήσεων όπως η όραση και η ακοή. Η τροφή Fish4Puppies παρέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη σε επίπεδα που είναι αναγκαία για την καλή ανάπτυξη, με περιεκτικότητα σε ψάρι πάνω από 70%.
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχονται στην Fish4Puppies είναι σημαντικά στοιχεία της διατροφής τους κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών ανάπτυξης καθώς συμβάλλουν στη διαμόρφωση των νεύρων και στην ακεραιότητα του δέρματος. Ο “μανδύας” στον οποίο ρέουν οι νευρικές ίνες απαιτεί λιπαρά οξέα για την ανάπτυξή του, έτσι η έλλειψη τέτοιων ουσιών δημιουργεί ελαττώματα των νεύρων, όπως μειωμένη όραση, διανοητική ετοιμότητα και κίνηση.

Το δέρμα αναπτύσσεται και πυκνώνει με γρήγορους ρυθμούς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τα λιπαρά οξέα είναι ουσιαστικά στο να κρατούν το δέρμα απαλό και ελαστικό καθώς διαστέλλεται. Τα Ωμέγα-3 λιπαρά είναι επίσης σημαντικά για τη μείωση των ερεθισμών αυτό το διάστημα, καθώς νέες εξωτερικές επιρροές όπως η επαφή με άλλα σκυλιά και βακτηριδιακές προκλήσεις, προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις στο σώμα των κουταβιών.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο αρχίζει και η εκπαίδευση της συμπεριφοράς τους, καθώς το κουτάβι μαθαίνει νέους τρόπους να κοινωνικοποιείται. Οι λιχουδιές παίζουν έναν ενεργό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία καθώς σχετίζονται με την επιβράβευση. Είναι όμως ουσιώδες να διαλέγουμε υγιεινές λύσεις οι οποίες δεν χαλούν την ισορροπία των συστατικών της κύριας διατροφής. Μικρά κομμάτια αποξηραμένου ψαριού όπως οι λιχουδιές Sea Jerky είναι ιδανικές καθώς είναι εξαιρετικά νόστιμες, περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά, είναι χαμηλές σε θερμίδες (που σημαίνει ότι η ποσότητα της πλήρους τροφής δεν χρειάζεται να μειωθεί).

Καθώς το κουτάβι μπαίνει στη δεύτερη περίοδο της ανάπτυξής του, ξεκινάει η ανάπτυξη των οστών που μεγαλώνουν και γίνονται πιο γερά, έτσι αυτό το διάστημα πρέπει να υπάρχει έλεγχος στην ισορροπία των ανόργανων συστατικών στη διατροφή τους. Για παράδειγμα ένας μεγαλόσωμος σκύλος όπως το Labrador χρειάζεται ένα κουταλάκι του τσαγιού γεμάτο ασβέστιο και φώσφορο κάθε μέρα για τη σωστή ανάπτυξη των οστών του. Όμως όλες αυτές οι ουσίες πρέπει να παρέχονται σε μορφή που τα κουτάβια να μπορούν να τις χωνέψουν και να τις αφομοιώσουν, έτσι ακριβώς όπως παρέχονται από το ψάρι.

https://epets.gr/fish-4-dogs-el/

 

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing