ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Η κατάλληλη φροντίδα για τον σκύλο σας

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
29/09/2018
η κατάλληλη φροντίδα για τον σκύλο σας, epets pet shop

Για τη διατήρηση της καλής υγείας του σκύλου σας είναι σημαντικότατη οπως και η φροντίδα του σώματος του. Εάν χρειαστείτε  βοήθεια ζητήστε από κάποιον κομμωτή σκύλων ή τον κτηνίατρο που παρακολουθεί το ζώο σας.

Μερικές συμβουλές φροντίδας για τον σκύλο σας που σκοπό έχουν τη διατήρηση της καλής του υγείας και της εξωτερικής του εμφάνισης είναι οι εξής :

  • ΤΡΙΧΩΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Η καλύτερη προστασία από τα εξωτερικά παράσιτα είναι η συνεχής  περιποίηση του τριχώματος του σκύλου καθώς και  το καθαρό περιβάλλον του.

Τα περισσότερα σκυλιά δέχονται ευχάριστα το καθημερινό βούρτσισμα κάτι που χρειάζεται για να αφαιρείται η νεκρή τρίχα τους.

Κατάλληλες χτένες και συναφή είδη βρείτε τα παρακάτω:
https://epets.gr/skilos/peripoihsh-ygieini/trixoma-kai-derma-skylou/

Ξεμπλέξτε τους κόμπους στο τρίχωμα του σκύλου σας με την ειδική χτένα ή αφαιρέστε τους χρησιμοποιώντας ένα ψαλίδι. Μπορείτε να πλένετε τον σκύλο σας 1 φορά την εβδομάδα, αρκεί το σαμπουάν σας να είναι κατάλληλο για τόσο συχνή χρήση. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε ένα σαμπουάν με ουδέτερο PH. Σκουπίστε τον σκύλο σας με μια πετσέτα μετά το μπάνιο ή στεγνώστε τον με το σεσουάρ.

Κατάλληλα σαμπουάν θα βρείτε εδώ:
https://epets.gr/skilos/peripoihsh-ygieini/sampouan-kai-aromata-skylou/

  • ΜΑΤΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Απομακρύνετε από τις άκρες του ματιού του σκύλους σας τις εκκρίσεις που συγκεντρώνονται με ένα καθαρό χαρτομάντιλο. Χρησιμοποιήστε εάν χρειαστεί ειδικά υγρά μαντηλάκια που θα τα βρείτε στο εξειδικευμένο pet shop μας.

  • ΑΥΤΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τα αυτιά του σκύλου. Ιδίως στις ράτσες των σκύλων με τα χαμηλωμένα αυτιά, η υγρασία, η θερμότητα και τα ξένα σώματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Να καθαρίζετε μια φορά την εβδομάδα το ακουστικό πτερύγιο του σκύλου σας  για τη φροντίδα των αυτιών του γιατί καταπολεμούνται οι μύκητες. Προμηθευτείτε ειδικές μπατονέτες  ή ακόμη για υγρά μαντηλάκια όπως αναφερθήκαμε παραπάνω για τα μάτια.

https://epets.gr/skilos/peripoihsh-ygieini/matia-kai-aytia/

Εάν οι ακουστικοί πόροι του σκύλου σας είναι βρόμικοι ρίξτε λίγες σταγόνες λοσιόν στα αυτιά του και κάντε απαλό μασάζ. Όταν στη συνέχεια ο σκύλος σας τινάξει τα αυτιά του, η βρομιά θα φύγει από μόνη της.

Μην κόβετε ποτέ τις τρίχες των αυτιών του σκύλου σας.

  • ΔΟΝΤΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Πρέπει να εξετάζετε την δόντια του σκύλου σας μια φορά την εβδομάδα. Εάν εντοπίσετε χαλασμένους τομείς, σπασμένα δόντια ή δυσάρεστη μυρωδιά επισκεφτείτε τον κτηνίατρο με τον τετράποδο φίλο σας.

Ακόμη και οι σκύλοι μπορεί να έχουν οδοντική πλάκα. Η οδοντική πλάκα αφαιρείται από τον κτηνίατρο αφού πρώτα γίνει νάρκωση του σκύλου σας. Για να προλάβετε την οδοντική πλάκα κάντε τον σκύλο σας να συνηθίσει από τα πρώτα του χρόνια της ζωής του στο πλύσιμο των δοντιών (έως 2 φορές την εβδομάδα) με την ειδική βούρτσα.  Ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια ειδική οδοντόκρεμα για τα δόντια του σκύλου σας. Εάν ο σκύλο σας έχει ήδη μεγαλώσει και δεν θέλει το βούρτσισμα των δοντιών τότε μια καλή λύση είναι ένα κόκκαλο για μάσημα ή μια ειδική ξηρά τροφή που μπορεί να σας βοηθήσουν απομακρύνοντας  τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια του.

Ειδικά προϊόντα θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://epets.gr/skilos/peripoihsh-ygieini/odontiki-frontida/

  • ΠΟΔΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Το ιδανικό θα ήταν να ελέγχετε τα πόδια του σκύλου μετά από κάθε βόλτα. Ξένα σώματα όπως θραύσματα γυαλιών ή αγκάθια στα πόδια του σκύλου μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές εάν δεν τα αφαιρέσετε.

  • ΝΥΧΙΑ ΣΚΥΛΟΥ

Τα νύχια των σκύλων που περπατούν σε μαλακό έδαφος μπορεί να είναι πολύ μακριά και γαμψά. Στο pet shop μας  θα βρείτε ειδικά ψαλίδια για τα νύχια τους:

https://epets.gr/skilos/peripoihsh-ygieini/patouses-kai-nyxia-skylou/

Την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να του τα κόψετε καλύτερα θα ήταν  να σας δείξει ο κτηνίατρος πόσο θα πρέπει να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας.

  • ΠΡΩΚΤΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Οι αδένες βρίσκονται και στις 2 πλευρές του πρωκτού του σκύλου και είναι συνήθως υπεύθυνοι για την οσμή κατά την αφόδευση.

Στους σκύλους μεγαλύτερης ηλικίας ή στα σκυλιά με νερουλά κόπρανα οι αδένες μπορεί να μολυνθούν ή να φράξουν. Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο για το πώς θα εκκενώσετε τους αδένες προκειμένου να αποφευχθεί η φλεγμονή.

 

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing