ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Life is too short, lets pawty with our dog

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
10/11/2017
Life is too short, lets pawty with our dog epets
"LIFE IS TOO SHORT, LETS PAWTY WITH OUR DOG"
Όλοι λίγο πολύ, γνωρίζετε το γενικό καλό που κάνει να έχετε ένα κατοικίδιο που να μπορείτε να αγκαλιάσετε και να νιώσετε τόσο εσείς όσο και αυτό στοργή. Τα κατοικίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νικήσετε την μελαγχολία. Ωστόσο οχι μόνο είναι γνωστό ότι προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη, αλλά μπορούν επίσης να δώσουν στους ιδιοκτήτες τους έναν σκοπό, που μπορεί να είναι ζωτικό για όσους αισθάνονται μοναξιά ή μελαγχολία. Τα κατοικίδια ζώα καταπολεμούν τέτοιου είδους συναισθήματα όπως της μοναξιάς, παρέχοντας συντροφικότητα, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη συνολική σας διάθεση και ακόμη να σας προσφέρει αισθήματα χαράς και ευτυχίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές μεταξύ των ομάδων -συμπεριλαμβανομένων των ασθενών και των ηλικιωμένων- που μπορεί να βρίσκονται στο λήμμα της Θεραπείας με τη Βοήθεια των Ζώων (AAT) ή της Θεραπείας με τη βοήθεια των Pet (PFT). Πολλά νοσοκομεία χρησιμοποιούν αυτά τα είδικα προγραμμάτα σε τακτική βάση.
Έρευνες έδειξαν όσον αναφορά την υγεία του ανθρώπου σε σχέση με τα κατοικίδια τα εξής :
1.Εάν η ιδέα της αγκαλιάς με ένα κατοικίδιο ζώο, για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αλλεργίες, φαίνεται λίγο παράλογο σε κάποιους, τα παρακάτω μπορεί να σας εκπλήξουν όμως: Ο αλλεργιολόγος James E. Gern του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison με ειδίκευση στον παιδιατρικό κλάδο έχει πραγματοποιήσει αρκετές μελέτες που έχουν αποδείξει πως με την ύπαρξη ενός κατοικίδιου ζώου στο σπίτι μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τις πιθανότητες ενός παιδιού να αναπτύξει σχετικές αλλεργίες κατά τουλάχιστον 33 τοις εκατό. Στην πραγματικότητα, η έρευνά του η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Αλλεργίας και της Κλινικής Ανοσολογίας δείχνει ότι τα παιδιά που εκτέθηκαν νωρίς σε ζώα τείνουν να αναπτύσσουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα σε σχέση με αλλα παιδία που δεν είχαν εκτεθεί σε ζώα. Παρόλο που αυτό δεν σημαίνει πολλά για τους ενήλικες που ήδη αγωνίζονται με μακροχρόνιες αλλεργίες, είναι καλή είδηση για τις οικογένειες στις οποίες αυτό δεν είναι ήδη καθιερωμένο ζήτημα, αλλά μάλλον απλώς μια ανησυχία για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο μελλον.
2. Επιπλέον, το να έχετε εναν σκυλο ή γάτα μπορεί να ειναι ενας ‘’στιγμιαίος παγοθραύστης’’, είτε είναι μαζί σας είτε τα χρησιμοποιείτε μόνο ως θέμα συζήτησης. Φυσικά, λίγοι άνθρωποι θα πρότειναν να πάρουν ένα κατοικίδιο ζώο αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, αλλά είναι δύσκολο να παραβλέψουμε το γεγονός ότι τα κατοικίδια ζώα παρέχουν ένα μεγάλο μέσο για να βελτιώσετε τις ικανότητες κοινωνικοποίησης σας σε όλα τα επίπεδα, ειδικά όσον αφορά τη συνάντηση και την αλληλεπίδραση με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων.
 Υπάρχουν τρόποι να κοινωνικοποιηθείτε τοσο εσείς οσο και τα σκυλάκια όπως σε μέρη για πάρκα σκύλων, σε καφέ ή εστιατόρια που δέχονται σκυλιά, (dog friendly restaurants or cafes). Στην Ελλαδα, αν και λίγο ριζοσπαστικό, μπορείτε να διοργανώσετε στο κατάστημα του ePets, πάρτι γενεθλίων για τον σκύλο σας, όπου μπορείτε να προσλάβετε το ειδικευόμενο προσωπικό του epets για να διοργανώσει τα γενέθλια του σκύλου σας ή της γάτας σας. Μπορείτε να καλέσετε δικούς σας φίλους ή να κανονιστεί συνάντηση με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων που να είναι φιλικά με τον κόσμο και με άλλα ζωάκια. Γίνεται πάντα επιτήρηση των σκύλων απο τους εκπαιδευτές σκύλων του ePets & Bewolf Dog Training. Σκοπός είναι ή διαφορετική παρέα, το γέλιο και οι φωτογραφίες που θα σας μείνουν, μαζί με λερωμένες μουσουδίτσες σκύλων με την τούρτα γενεθλίων.

1) Μαθήματα κοινωνικοποίησης κουταβιών: εδώ οι εκπαιδευτές του BEWOLF DOG TRAINING (www.epets.gr) προσφέρουν μαθήματα ομαδικά, όπως την κοινωνικοποίηση του κουταβιού, όπου μαθαίνουν τι σημαίνει να κοινωνικοποιηθεί σωστά ένα κουτάβι με την βοήθεια των ιδιοκτητών τους, ενώ τα ίδια τα κουτάβια μαθαίνουν μέσω του παιχνιδιού τον όρο της κυριαρχίας που τους ορίζει η ίδια η φύση τους.
2) Πάρκα σκυλιών: Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εσάς και το σκυλί σας να παίζετε και να αλληλεπιδράτε με άλλους σκύλους και ιδιοκτήτες. Απλά βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι σωστά κοινωνικοποιημένο και ενημερωμένο σε όλες τις βολές πριν το εισαγάγετε στο μείγμα.
3) Εξωτερικές καφετέριες ή μαγαζιά εστίασης: Πολλά εστιατόρια με υπαίθριες επιλογές καθισμάτων είναι επίσης φιλικά προς τα κατοικίδια ζώα, ενώ ορισμένα από αυτά προσφέρουν ακόμη ειδικό μενού για τα σκυλάκια σας. Το ePets, εχει ξεκινήσει μια καμπάνια με τα πιο φιλικά μέρη για εσάς και τον σκύλο σας, σημαδεύοντας τον κάθε χώρο με μπολάκια του epets, ειδικά διαμορφωμένα για να πιεί καθαρό νερό ή και γιατί όχι, να φάει και έναν μεζέ. Βρείτε το brand του epets, και θα βρείτε που μπορείτε να πάτε για καφέ με τον σκύλο σας.

4) Online: ιστοσελίδες όπως αυτές του epets www.epets.gr, www.bewolfdogtraining.gr έχουν blog, και άρθρα για να διαβάσετε και να ενημερωθείτε για διάφορα θέματα ή και να αγοράσετε, τροφές για τον σκύλο ή την γάτα σας. Ακόμη μπορείτε να αγοράσετε μοναδικά-ξεχωριστά προϊόντα στο κατάστημα που διαθέτει 1100 προϊόντα μεχρι στιγμής ΜΟΝΟ για τον σκύλο και την γάτα σας, ενώ στην σελίδα του bewolfdogtraining, μπορείτε να διαβάσετε για άρθρα που αφορούν την εκπαίδευση του σκύλου σας. Διαθέτει ακόμα και σελίδες όπως το Facebook, Instagram και twitter για γρήγορες ενημερώσεις, προσφορών, events όπως Pet photography day ή πάρτι γενεθλίων (PAWTY).
3. Πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα συμφωνούσαν ότι ένα κατοικίδιο μπορεί να γεμίσει την καρδιά σας με αγάπη. Επομένως, ίσως να ταιριάζει ότι η παρουσία ενός κατοικίδιου ζώου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής υγείας αυτού του οργάνου. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (NIH) έχουν διεξάγει και μελέτες σχετικά για την καρδιά σε άτομα που έχουν κατοικίδια ζώα. Τα ευρήματα έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων παρουσιάζουν μειωμένη αρτηριακή πίεση, επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων - τα οποία μπορούν τελικά να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή. Για όσους έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή, η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ασθενείς με σκύλο ή γάτα τείνουν να έχουν καλύτερα ποσοστά ανάρωσης. Αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται ότι συνδέεται με την ικανότητα των κατοικίδιων ζώων να βοηθούν στη μείωση ή τουλάχιστον στον έλεγχο των συνολικών επιπέδων στρες των ιδιοκτητών τους.
Οπότε, με ένα λογοπαίγνιο θα καταλήξουμε σε αυτό το άρθρο, Eat- Play- Love and lets dog pawty η ζωή είναι πολύ μικρή για να την παίρνουμε και τόσο σοβαρά!

Αρθρογραφεί 
ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Για το ePets

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing