ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Λύκος, σκύλος και ψάρι

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
08/11/2019
Λύκος, σκύλος και ψάρι

Μια από τις βασικότερες τροφές του σκύλου θα πρέπει να είναι το ψάρι.
Εκτός από τα οφέλη που προσφέρει μια διατροφή πλούσια σε ψάρι, ας δούμε και τι λέει η ιστορία για αυτό.

Λόγο της συγγενείας που υπάρχει μεταξύ του σκύλου και του λύκου δεν θα μπορούσαμε παρά να παρατηρήσουμε την διατροφή του λύκου και να βγάλουμε αντίστοιχα συμπεράσματα για την σωστή διατροφή του σκύλου.

Πολλά είδη λύκων αλλά ιδιαίτερα οι «παράκτιοι λύκοι» έχουν μια μοναδική δυνατότητα να κινούνται στο νερό και στην ξηρά ακριβώς με την ίδια ικανότητα. Ακριβώς το ίδιο κάνουν και οι κλασικοί λύκοι αλλά μόνο στο έδαφος. Οι «παράκτιοι» λύκοι και οι «απλοί λύκοι» έχουν διαφορετικό DNA και διαφορετικά γονίδια που τους ξεχωρίζουν μεταξύ τους.
Περισσότεροι «θαλάσσιοι λύκοι» ζουν στη νοτιοανατολική Αλάσκα, αν και συνολικά ο αριθμός τους έχει μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Οι άνθρωποι θεωρούν ότι ο λύκος τρέφεται με κρέας, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά ψαροφάγοι, με τον σολομό να αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο της διατροφής τους. Πέρα από αυτό, τρέφονται με φραγκοστάφυλα, αυγά ρέγγας, φώκιες. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και επίσης όταν ψάχνουν για το φαγητό τους, οι «λύκοι της θάλασσας» μπορούν να κολυμπήσουν χιλιόμετρα μεταξύ των νησιών για να βρουν την τροφή τους.
Το ψάρι έχει φυσική υψηλή περιεκτικότητα σε Ωμέγα 3 που είναι σημαντικό για υγιές τρίχωμα, υγιές δέρμα (μείωση δερματοπαθειών), ελεύθερη κίνηση των αρθρώσεων (ευκαμψία των κουρασμένων και καταπονημένων αρθρώσεων) και για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και της όρασης.

Η πρωτεΐνη του ψαριού είναι μια θαυμάσια πρωτεΐνη εξαιρετικά εύπεπτη με χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών και σακχάρων, τα οποία είναι πιο εύπεπτα και συμβάλλουν σημαντικά στην καλή υγεία του εντέρου.
Οι σκύλοι μας λοιπόν λατρεύουν τη γεύση του ψαριού, λόγω της υπερβολικής χρήσης επεξεργασμένων κρεάτων και σιτηρών σε κοινές ξηρές τροφές , οι σύγχρονες τροφές σκύλων είναι συχνά άνοστες, με αποτέλεσμα οι σκύλοι να γίνονται επιλεκτικοί.

Οι σκύλοι προτιμούν τις πιο έντονες γεύσεις και μυρωδιές που βρίσκουν στο ψάρι. Το ψάρι περιέχει υψηλά επίπεδα χόνδρων με πλούσια πηγή σε γλουκοζαμίνη και χονδροιτίνη που είναι ουσίες σημαντικές για την κίνηση.
Επίσης το ψάρι είναι από τις πιο εύπεπτες τροφές για τον σκύλο για αυτό και προτείνεται συχνά από τους κτηνιάτρους ως digestive food για τους σκύλους με ευαίσθητο στομάχι.

Υπάρχουν πολλές τροφές με ψάρι που μπορείτε να δείτε στο site μας και να επιλέξετε την καλύτερη για το σκύλο σας.
Παρακάτω σας προτείνουμε να δείτε μια τροφή που ασχολείται αποκλειστικά με το ψάρι και τα οφέλη του:

https://epets.gr/skilos/ksira-trofi-skylou/fish-4-dogs/



 

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing