ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Σχετικά με την τροφή του σκύλου σας

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
09/01/2023
Σχετικά με την τροφή του σκύλου σας

Tι είναι η τροφή για σκύλους;

Η τροφή για σκύλους είναι ένα είδος τροφής που έχει σχεδιαστεί ειδικά και προορίζεται για κατανάλωση από σκύλους και άλλα σχετικά κυνοειδή. Συνήθως πωλείται με τη μορφή ξηρών κροκετών, υγρών κονσερβοποιημένων τροφών ή ημι-υγρών λιχουδιών.

Ποια συστατικά πρέπει να έχει μια τροφή για σκύλους;

Μια τροφή για σκύλους πρέπει να περιέχει ορισμένα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, βιταμίνες και μέταλλα. Θα πρέπει επίσης να είναι απαλλαγμένη από τεχνητά χρώματα, γεύσεις ή συντηρητικά.

Όλες οι ηλικίες σκύλων τρώνε το ίδιο φαγητό;

Όχι, διαφορετικές ηλικίες σκύλων απαιτούν διαφορετικούς τύπους τροφής. Τα κουτάβια χρειάζονται τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπος για να υποστηρίξουν την νοητική και την μυοσκελετική ανάπτυξή τους, ενώ τα ενήλικα σκυλιά χρειάζονται τροφή με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και υψηλότερη σε φυτικές ίνες. Οι ηλικιωμένοι σκύλοι μπορεί να χρειάζονται τροφή που είναι πιο εύπεπτη και περιέχει λιγότερες θερμίδες.

Πόση τροφή πρέπει να ταΐσω τον σκύλο μου;

Η ποσότητα τροφής που πρέπει να ταΐσετε τον σκύλο σας εξαρτάται από την ηλικία, το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου σας. Γενικά, τα κουτάβια πρέπει να ταΐζονται τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα, ενώ τα ενήλικα σκυλιά πρέπει να ταΐζονται συνήθως  δύο φορές την ημέρα. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον εκτροφέα σας, τον εκπαιδευτή σας και τον κτηνίατρό σας για συγκεκριμένες συστάσεις για τη διατροφή του σκύλου σας.

Ποια είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο μου;

Η καλύτερη τροφή για τον σκύλο σας θα εξαρτηθεί από τις ατομικές του ανάγκες. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό ή τον εκτροφέα σας,  για συγκεκριμένες συστάσεις. Γενικά, αναζητήστε μια τροφή που παρασκευάζεται με συστατικά υψηλής ποιότητας και έχει σχεδιαστεί για την ηλικία, το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητας του σκύλου σας.

Προτιμήστε μια τροφή που έχει ως 1ο συστατικό στην λίστα της σύστασης της το κρέας.  Αν για οικονομικούς λόγους δεν μπορείτε να αποφύγετε μια τροφή με δημητριακά και άλλα συστατικά, τουλάχιστον προσέξτε αυτά να βρίσκονται σε όσο το δυνατόν μικρότερες ποσότητες μέσα στην τροφή του σκύλου σας.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing