ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Τα σκυλία και οι φοβίες

Posted by   ePets Pet Shop
15/02/2024
Τα σκυλία και οι φοβίες
Τα σκυλία μπορούν να αναπτύξουν διάφορες φοβίες, οπως φοβίες προς ήχους, μέρη, κεραυνούς κτλ
Στα σκυλιά μπορεί να μην αρέσουν και οι ομπρέλες για μερικούς λόγους:

Μη εξοικείωση: Οι ομπρέλες μπορεί να φαίνονται παράξενες ή εκφοβιστικές στα σκυλιά επειδή δεν είναι κάτι που συναντούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η ξαφνική εμφάνιση μιας ομπρέλας μπορεί να τους τρομάξει ή να τους μπερδέψει.

Ήχος και κίνηση: Το άνοιγμα ή το κλείσιμο μιας ομπρέλας μπορεί να παράγει απροσδόκητους ήχους και κινήσεις, που μπορεί να τρομάξουν ή να τρομάξουν τα σκυλιά. Τα σκυλιά έχουν ευαίσθητη ακοή και μπορεί να είναι ευαίσθητα σε δυνατούς ή ξαφνικούς θορύβους.

Οπτική διαταραχή: Το ασυνήθιστο σχήμα και η κίνηση μιας ανοιχτής ομπρέλας μπορεί να είναι οπτικά ανησυχητικά για τα σκυλιά, ειδικά αν δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν αντικείμενα αυτού του μεγέθους και σχήματος.

Συσχετισμοί: Εάν ένας σκύλος είχε μια αρνητική εμπειρία με μια ομπρέλα στο παρελθόν, όπως να τον χτυπήσει κατά λάθος ή να αισθάνεται παγιδευμένος κάτω από αυτήν, μπορεί να αναπτύξει φόβο ή αποστροφή για τις ομπρέλες.

Ενστικτώδης απόκριση: Οι σκύλοι μπορεί να έχουν μια ενστικτώδη αποστροφή για αντικείμενα που κρύβουν την άποψή τους ή θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκληφθούν ως απειλή. Αυτό το ένστικτο μπορεί να τους κάνει να αισθάνονται άβολα ή ανήσυχα γύρω από τις ομπρέλες.

Είναι σημαντικό για τους ιδιοκτήτες σκύλων να κοινωνικοποιήσουν τα κατοικίδια τους με τις ομπρέλες σταδιακά και θετικά, χρησιμοποιώντας τεχνικές απευαισθητοποίησης και ανταμοιβές για να τους βοηθήσουν να αισθάνονται πιο άνετα και με αυτοπεποίθηση γύρω από αυτά τα αντικείμενα.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing