ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Teepees όχι για τους ινδιάνους αλλά για τα κατοικίδια μας

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
24/01/2019
Σκηνές για σκύλους και γάτες
Σκηνές όχι για τους ινδιάνους αλλά για τα κατοικίδια μας.
Τα Teepees, μερικές φορές γνωστά και ως tipis, είναι μεγάλες τρισδιάστατες σκηνές που κατασκευαστήκαν από τους ντόπιους Αμερικανούς (ινδιάνους) που χρησίμευαν ως σπίτια, σχολεία και άλλες μορφές καταφυγίου. Έτσι, και η άλλη ονομασία τους, ινδιάνικες σκηνές. Κατασκευάζονταν με δέρματα ζώων, ξύλο και λάσπη. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο πολλές φυλές χρησιμοποίησαν teepees ήταν ότι ήταν εύκολο να οικοδομήσουν, και εύκολο να μετακινηθούν. Αυτό ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις νομαδικές φυλές. Για τις φυλές που ζούσαν σε ψυχρότερα κλίματα, προστέθηκε επιπλέον εσωτερική επένδυση στο teepee. Η δομή των σκηνών ήταν φτιαγμένη από ξύλινους πόλους ή πασσάλους. Το έδεναν με σχοινί. Τα teepees των περισσότερων φυλών ήταν συνήθως τα ίδια. Ωστόσο, μερικές φυλές θα ζωγράφιζαν τα σύμβολά τους ώστε να ξεχωρίζουν. Το κωνικό σχήμα του teepee το έκανε ανθεκτικό στον άνεμο, έτσι παρέμεινε ένα ζεστό μέρος για να κοιμηθούν και να ζήσουν.
Σε μοντέρνα εκδοχή, έχει γίνει μόδα να κατασκευάζουμε ή και να αγοράζουμε έτοιμα Teepees για τα παιδιά μας και πιο νεότερα για τα σκυλιά ή την γατούλα μας. Μια υπεροχή και καλαίσθητη μόδα κατά την γνώμη μου.
Η μορφή τους ποικίλει και επειδή πρόκειται για τα μικρά μας παιδιά ή κατοικίδια, καλό είναι να είναι από μαλακό πλενόμενο ύφασμα για να διατηρείται πάντα όμορφο και καθαρό στον χώρο μας.
Τα τοποθετούμε στα δωμάτια των παιδιών μας ή σε πολυσύχναστους χώρους στα σπίτια μας, όπως το σαλόνι. Τώρα πια το συνηθίζουν οι περισσότεροι διάσημοι influencers όπως η Kortney Kardashian. Για αυτό το λόγο οι ιδιόκτητες των κατοικίδιων, διαλέγουν τα teepees των σκυλιών ή γατών τους από το epets.gr.
Δεν σας κρύβω ότι η ιδέα να φέρω στο κατάστημα μου του δικού μου γούστου teepees, ξεκίνησε όταν κατασκεύασα το teepee του γιου μου. Υστέρα είδα, πόσο διασκεδάζουν και τα σκυλιά μου και ο γιος μου μέσα σε αυτό και πόσο αγαπάνε να κοιμούνται εκεί μέσα τα μικρά μαλλιαρά μου παιδιά.
Εκεί γεννήθηκε η ιδέα όχι μόνο να φέρω καλόγουστα και καλοστημένα teepees για τους πελάτες του epets, αλλά και η ιδέα, ως εκπαιδεύτρια σκύλων, να χρησιμοποιήσουμε τα teepees για το κάλυμμά της κλούβας (box, crate) του σκύλου.
Η ιδέα μου, πήρε φωτιά και όντως διαδόθηκε στους μαθητές μας, να βάζουν το μποξ του σκύλου τους μέσα στο teepee. Έτσι συνδυάζονται η εκπαίδευση του σκύλου και οι ανάγκες του, η δική μας προσωπική αισθητική του χώρου μας και οι δίκες μας ανάγκες. Ποιος είπε ότι αισθητική και σκύλος μέσα στο σπίτι δεν πάνε μαζί;
Βρείτε τις μοναδικές σκηνές για σκύλους και γάτες στο κατάστημα του ePets, και σας εγγυόμαστε ότι ίδιες δεν θα βρείτε πουθενά. Αν σας νοιάζει η μοναδικότητα ενός αντικειμένου, αυτό μπορώ να σας το εγγυηθώ.
Για το epets
Μαρίνα Μαρκοπούλου

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing