ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Το παιδί μου, μου ζητάει κατοικίδιο, τι να κάνω ;

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
17/10/2017
Το παιδί μου, μου ζητάει κατοικίδιο, τι να κάνω epets
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά μας βλέποντας έξω σε έναν περίπατο ή στην παιδική χαρά, ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι μας ζητούν να πάρουμε και εμείς ένα κατοικίδιο στο σπίτι.
Η αθώα και αγνή πλευρά των παιδιών είναι κατανοητή αλλά οι «μεγάλοι» θα πρέπει να σκεφτούν 2 φορές παραπάνω.

Το παιδί μου, μου ζητάει κατοικίδιο, τι να κάνω ;
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα παιδιά μας βλέποντας έξω σε έναν περίπατο ή στην παιδική χαρά, ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι μας ζητούν
να πάρουμε και εμείς ένα κατοικίδιο στο σπίτι.
Η αθώα και αγνή πλευρά των παιδιών είναι κατανοητή αλλά οι «μεγάλοι» θα πρέπει να σκεφτούν 2 φορές παραπάνω.
Οι λόγοι είναι οι εξής: Πρώτον η ηλικία του παιδιού σας και ο ελεύθερος χρόνος σας παίζουν ίσως τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτήν την απόφαση.
Πολλές φορές προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα θέλω των παιδιών μας πέφτουμε στην παγίδα να υιοθετήσουμε ένα κατοικίδιο χωρίς πραγματικά να ξέρουμε τι κάνουμε.
Λίγους μήνες μετά όταν βλέπουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, αποφασίζουμε να δώσουμε το κατοικίδιο μας ή στην χειρότερη περίπτωση να το πετάξουμε όπου εμείς νομίζουμε σωστό…
Ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι δεν είναι απλή υπόθεση, ουσιαστικά προσθέτετε ένα ακόμα μέλος στην οικογένεια σας.
Ένα μέλος που του αξίζει ο ανάλογος σεβασμός και ή ανάλογη υπευθυνότητα ώστε να μεγαλώσει σωστά και αρμονικά με την υπόλοιπη οικογένεια μας.

Ένα σκυλάκι χρειάζεται τις βόλτες του καθημερινά, την ανάλογη τροφή του, κατά προτίμηση ξηρά, και την τεράστια υπομονή μας, για να μεγαλώσει σωστά.
Δεν θα πρέπει να βλέπουμε το σκυλί μας σαν «ανθρώπινο παιδί» και θα πρέπει να ενημερωθούμε από επαγγελματία Εκπαιδευτή Σκύλων σχετικά με την εκπαίδευση του.
Ο εκπαιδευτής σκύλων είναι εκείνος ο άνθρωπος που θα μας θέσει τα όρια μεταξύ της «ανθρώπινης» και της «σκυλίσιας» συμπεριφοράς.
Ένα γατάκι θεωρητικά είναι πιο ανεξάρτητο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αφήνουμε κάπου και το ξεχνάμε. Πολλά τα καθημερινά παραδείγματα πλέον, ολοένα και αυξανόμενα, τα γατάκια να έχουν συμπεριφορά φιλικού σκύλου.
Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, τα κάνει πιο εξαρτημένα με τον άνθρωπο και άρα οι ευθύνες μας μεγαλώνουν.
Καταλήγοντας θα πρέπει πριν την μεγάλη απόφαση να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο να συμβουλευτείτε ή την φιλοζωική της περιοχής σας ή κάποιον επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων ώστε να σας θέσουν
τα όρια του «θέλω» και του «μπορώ» να έχω ένα κατοικίδιο.
**Παρακαλούμε πολύ μην αγοράζετε ζωάκια από pet shops, οτιδήποτε χρειαστείτε ρωτήστε μια Φιλοζωική Οργάνωση ή έναν Επαγγελματία Εκτροφέα. Πληροφορίες θα βρείτε στο internet.

Μαρκοπούλου Μαρίνα - Καντεράκης Ιωσήφ
Εκπαιδευτές Σκύλων

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing