ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Βόλταρε τον σκύλο σου, κάνει καλό

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
19/02/2019
Βόλταρε τον σκύλο σου, κάνει καλό
Το ξέρατε ότι εκτός από πιο κοινωνικούς, ο σκύλος μας μπορεί να μας κρατάει σε πολύ καλή φυσική κατάσταση; Η καθημερινή, «αναγκαστική» βόλτα του σκύλου μας, μας παρακινεί να βγούμε από το σπίτι και να περπατήσουμε, έστω και για λίγο. Αυτό βοηθάει αδιαμφισβήτητα στην υγεία της καρδιάς μας και των πνευμόνων μας.
Κάνοντας έστω και μια απλή αερόβια άσκηση όπως αυτή του βαδίσματος βοηθάτε την καρδία σας να γυμνάζεται λίγο περισσότερο από ότι θα έκανε αν ήσασταν στον καναπέ με τα πατατάκια σας. Επίσης μερικές βαθιές αναπνοές σας βοηθούν να ανοίξουν οι πνεύμονες σας και να εισνεύσετε λίγο καθαρό αέρα. Αν μετά χρησιμοποιήσετε τις σκάλες πάρα το ασανσέρ συμβάλλετε ακόμα περισσότερο στην διατήρηση της καλής φυσικής σας κατάστασης όπως και του σκύλου σας. Αυτή είναι η πιο απλή περίπτωση που ο σκύλος μας κάνει καλό στην υγεία μας και στο σώμα μας. Σκεφτείτε τώρα το ενδεχόμενο να κάνατε και λίγο τρέξιμο μαζί του;

Τώρα θα πρέπει να σκεφτείτε αν ο σκύλος σας είναι ικανός να τρέξει μαζί σας. Δεν είναι λίγες οι φορές
που έχουμε ακούσει πελάτες μας να μας διηγούνται πως σκόνταψαν και έπεσαν όταν έτρεχαν με τον σκύλο τους. Μπορεί να φαίνεται απλό, όμως δυστυχώς δεν είναι. Ο σκύλος θα πρέπει να εκπαιδευτεί στο να ακολουθεί το σώμα σας, δηλαδή την όποια κίνηση σας.
Εδώ απαιτείται μια ιδιαίτερη εκπαίδευση που σας παρέχουμε στο epets, (bewolf dog training) ιδιαίτερα αν είστε άνθρωπος που σας αρέσει η άσκηση και το περπάτημα.

Καλό είναι αρχικά ο σκύλος σας να είναι αρκετά κοινωνικός με άλλα σκυλιά ή γάτες. Αυτό είναι σημαντικό έτσι ώστε κατά την διάρκεια της άσκησης σας να είστε αφοσιωμένοι στην άσκηση σας και όχι στο τι θα δει ο σκύλος σας! Εννοείται πως πάντα έχουμε τον νου μας και τα μάτια μας ανοιχτά, αλλά στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα πρέπει να φτιάξουμε ένα αποτέλεσμα ιδανικό για εσάς και τον σκύλο σας.
Σε δεύτερο στάδιο, ο σκύλος σας είναι σημαντικό να ξέρει όλες τις εντολές της βασικής υπακοής αλλά και την διαδικασία των ρυθμών που διδάσκουμε στην εκπαίδευση σκύλων. Οι «Ρυθμοί» όπως τους αποκαλούμε βοηθούν τον ιδιοκτήτη και τον σκύλο του να συνυπάρχουν σε αργό και γρήγορο βάδην ακόμα και σε τρέξιμο που είναι το ζητούμενο στους περισσότερους μαθητές μας.

Έτσι λοιπόν, αν ο σκύλος σας είναι τελειόφοιτος των παραπάνω θεμάτων της σχολής μας, τότε μπορείτε να τον κάνετε και όχι να σας κάνει, μια ωραία βόλτα στο πάρκο ή στο βουνό πάντα με το λουρί ενωμένο μεταξύ σας (γιατί δια νομού οι σκύλοι απαγορεύονται ελεύθεροι στο δρόμο) και καλό είναι να είμαστε ασφαλείς ανά πάσα στιγμή που κάποιος η κάτι εμφανιστεί στον δρόμο που τρέχουμε για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση που ίσως προκύψει.

Θα περνάτε πολύ ωραία τα πρωινά σας ασκούμενοι με τον σκύλο σας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι θα βλέπετε μια ευτυχισμένη φατσούλα, λαχανιασμένη αλλά πολύ ολοκληρωμένη που εκτονώθηκε και πάνω από όλα το έκανε μαζί σας.
Κρατήστε μια τέτοια τακτική αν μπορείτε στην ζωή σας, ιδιαίτερα όταν έχετε σκύλο. θα κάνει καλό και στους δυο σας τόσο σωματικά αλλά και ψυχικά. Jog with your dog, it’s good for you!

Για το ePets,
Μαρίνα Μαρκοπούλου

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing