ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 2130555955

Feng Shui και Κατοικίδια Μέρος 1ο

Posted by   IOSIF KANTERAKIS
16/10/2018
Feng Shui και Κατοικίδια Μέρος 1ο

Δεδομένου ότι η καλή τύχη έρχεται σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης υγείας, μιας επιτυχημένης καριέρας ή μιας εκπληκτικής ζωής σε όλα τα επίπεδα, η πρακτική του feng shui περιλαμβάνει λεπτομερείς συμβουλές για σχεδόν κάθε τμήμα της ζωής σας ακόμα και αυτήν που αφορά τα κατοικίδια μας. Εδώ, θα βάλουμε μια άνω τελεία και θα πούμε πως η ομάδα του ePets, με τις γνώσεις που έχει από την εκπαίδευση σκύλων με προέκταση και την γάτα, με κύρια μέθοδο την ενεργειακή αλληλεπίδραση, αναλαμβάνει να σας προσφέρει, καινοτόμα άρθρα, συμβουλές αλλά και προϊόντα - πάντα σε σχέση με τον σκύλο και την γάτα σας. Όπως και οι Ιάπωνες με το Fusui τους, έτσι και η οικογένεια του ePets προσδιορίζουμε την νοοτροπία μας προς τα ζώα, την φύση και τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.

Το φενγκ σούι είναι μια αρχαία τέχνη και επιστήμη που διατυπώθηκε πριν από 3.000 χρόνια στην Κίνα. Στην κυριολεκτική μετάφραση φενγκ σημαίνει «άνεμος» και το shui σημαίνει «νερό». Στην κινεζική κουλτούρα, ο άνεμος και το νερό συνδέονται με καλή υγεία, οπότε το καλό φενγκ σούι λοιπόν σημαίνει καλή τύχη. Αντίθετα, το κακό feng shui σημαίνει κακή τύχη ή ατυχία. Στην Ιαπωνία λέγεται fusui μιας και εμείς εδώ στο ePets, σεβόμαστε τους Ιάπωνες για την γενικότερη φιλοσοφία τους προς την ζωή, την φύση και τα ζώα. Παντού και στα πάντα έχουν σεβασμό, και παίρνουν μόνο ότι τους χρειάζεται. Κάτι που θα ήταν όμορφο αν εμείς στο δυτικό κόσμο μαθαίναμε να πράττουμε.

Ορισμένα στοιχεία της πρακτικής του Φενγκ Σούι χρονολογούνται τουλάχιστον 6.000 χρόνια και περιέχουν στοιχεία διάφορων κλάδων της ακαδημαϊκής μελέτης, όπως η φυσική, η φιλοσοφία, η αστρονομία και η αστρολογία. Συνδέεται στενά με το *ταοϊστικό όραμα και την κατανόηση της φύσης, ιδιαίτερα με την ιδέα ότι η γη είναι ζωντανή και γεμάτη με Τσι ή ενέργεια. Άλλες έννοιες που μοιράζονται μεταξύ του φενγκ σούι και του ταοϊσμού είναι οι πολικότητες του γιν και του γιανγκ - τα πολικά αντίθετα που δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς το ένα το άλλο - και η θεωρία των πέντε στοιχείων (νερό, φωτιά, αέρας, σίδερο, ξύλο).

Το φενγκ σούι θεωρείται μερικές φορές ως η τέχνη της τοποθέτησης – κατανόησης του πώς η τοποθέτηση του εαυτού σου και των αντικειμένων μέσα σε ένα χώρο επηρεάζει τη ζωή σου σε διάφορους τομείς. Είναι ένα σύνθετο σώμα γνώσης που μας διδάσκει πώς να ισορροπήσουμε και να εναρμονίσουμε με τις ενέργειες σε οποιοδήποτε δεδομένο χώρο - είτε πρόκειται για σπίτι, γραφείο ή κήπο. Σκοπός του είναι να εξασφαλίσει καλή τύχη για τους κατοίκους ενός χώρου. Παρόλο που θεωρείται από κάποιους στην επιστημονική κοινότητα ως ψευδό-επιστήμη, το φενγκ σούι είχε αντίκτυπο στην αισθητική του εσωτερικού σχεδιασμού και στην αρχιτεκτονική διάταξη των χώρων διαβίωσης και εργασίας, τόσο στις χώρες της ανατολής όσο και, πιο πρόσφατα, στη δυτική κουλτούρα.

*Ο ταοϊσμός είναι η σοφία της ακρόασης της φωνής της φύσης, καθώς και η σοφία της γνώσης ότι οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να ευδοκιμήσουν μόνο όταν ευθυγραμμιστούν και σε αρμονία με τους ρυθμούς του Σύμπαντος.

Τι λένε για εμάς

cs-cart add-ons, cs-cart licences, cs-cart developing